2011. április 18., hétfő

Tojásos-zsemlekocka leves

Tojásos-zsemlekocka leves:

Hozzávalók:
1,5 l víz
delikát
leveskocka
1 db sárgarépa
2 db zsemle
2 db tojás
olaj

Elkészítés:
A 1,5 l vízbe tegyük bele a felkarikázott sárgarépát, a sót, a leveskockát, a delikádot. A zsemlét apró kockákra vágjuk fel és kevés olajon tepsibe tegyük, majd az előmelegített sütőbe. Félbarnára és ropogósra pirítjuk. Ha így pirítjuk meg sokkal finomabb lesz majd a levesünk. Ha kész akkor külön tálba rakjuk és üssük rá a két tojást és jól keverjük össze hogy a zsemlekockák hadd ázzanak át a tojásba. Ha a levesünk már forr akkor adjuk hozzá a tojásba forgatott pirított zsemlekockáinkat. 5-10 perc múlva le is vehetjük a tűzről és tálalhatjuk.

Ez a leves kiváló a mindennapokra, főleg a levest kedvelőknek ajánlom, hisz ízletes, laktató és hamar elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok: Antsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése