2011. április 2., szombat

Imádni való csirke

Imádni való csirke:
Ezt a receptet nem holmi receptkönyvben találtam hanem saját magam hoztam össze. A recept bevált ezért gondoltam megosztom Veletek is.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
fél kg kukorica
30 dkg gomba
1 tejföl
2 tojás
delikát
provincei csirke fűszerkeverék
trappista sajt

Elkészítés:
Kiolajozott tepsibe tegyük bele a csirkemell szeleteket. Előmelegített sütőben kb. 45percen keresztül süssük, majd tegyük rá a fagyasztott gombaszeleteket és a kukoricát. Újra tegyük be a sütőbe egy negyed órára sütni. Addig készítsük el a tejfölös mártásunkat. A tejfölt keverjük össze a két tojással majd adjuk hozzá a provincei csirke fűszerkeveréket, a delikádot. Ezt öntsük rá a kukoricás gombás csirkemellszeletekre. A legjobb ha most még visszatesszük sütni 15 percre, mert mielőtt sajtot reszelnénk a tetejére öntsük le róla a felesleges vizet, ami még a fagyasztott zöldségek miatt maradhatott a tepsibe. Végül a reszelt sajttal megszórt tepsis imádni való csirkénket tegyük vissza a sütőbe addig míg a sajt finoman meg nem sült és pirult.

Javaslat: Nyugodtan használhatunk hozzá friss gombát is vagy előre meg is főzhetjük a fagyasztott zöldségeket. A provincei csirke fűszerkeverék helyett is használhatunk más, bár akkor nem érjük el azt a pikáns ízkombinációt.


Kellemes főzőcskézést, sütögetést és Jó étvágyat kívánok: Antsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése