2011. április 7., csütörtök

Brokkoli krémleves pirított zsemlével és reszelt sajttal

Brokkoli krémleves pirított zsemlével és reszelt sajttal:

Hozzávalók:
fél kg brokkoli
delikát
3-4 gerezd fokhagyma
1 tejföl
tej
liszt
3 zsemle
olaj

Elkészítés:
A friss vagy mirelit brokkolit tegyük fel delikátos vízbe főzni. A puhára főtt brokkolit turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymagerezdeket. Majd adjuk hozzá a tejfölt és a habarást. Mindenki az ízlése szerint sűrítse be a levest. Én nem szeretem ha nem eléggé sűrű egy leves, de ez természetesen saját ízlés.
A leves elkészítése közbe nyugodtan elkezdhetjük a zsemlét felkockázni, majd kiolajozott tepsibe tenni és előmelegített sütőbe megpirítani. A levest a pirított zsemlével és a tetejére reszelt sajttal fogyasztjuk.


Ez egy kiváló pénteki menü és nincs szükség főételre mert a leves már magába laktató!

Jó étvágyat! Antsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése