2011. március 31., csütörtök

Frankfurti leves, ahogy azt Mi szeretjük

Frankfurti leves, ahogy azt Mi szeretjük

Hozzávalók:
Fél kg burgonya
reszelt tészta
házi kolbász
szalonna
virsli
víz
pirospaprika
piros arany
delikát
olaj
liszt

Elkészítés:
A burgonyát tegyük fel főzni sós vízbe. Ne várjuk meg míg teljesen megfől, elég ha félpuha lesz. Ekkor a karikákra szeletelt házi kolbászt, virslit és a felaprított szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet és elkészítjük a rántást. A tűzről levéve hozzá adjuk a pirospaprikát és felengedjük vízzel. Ezután lehet a levest fűszerezni mindenkinek az ízlése szerint. Majd végül adjuk hozzá a kb. egy marék reszelt száraz tésztát és a forrástól számított 10 percig még főzzük a levest.

Tipp: A legjobb ízkombináció eléréséhez használjuk Orsi virslit, enyhén csípős házikolbászt és házi szalonnát. A levesbe nyugodtan tehetünk sárgarépát is. Az olaj helyett én inkább sertészsírt használok, mivel az jobban besűríti a levest és Mi úgy jobban szeretjük.

Jó étvágyat! Antsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése