2011. március 26., szombat

Rakott krumpli

A heti szombati menü a Rakott krumpli

Rakott krumpli:

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
1 szál házikolbász
szalonna
4 főtt tojás
tejföl
sajt

Elkészítés:
A megfőtt karikára vágott burgonyát kivajazott jénai tálba rakjuk. Megszórjuk sóval, majd a felkarikázott házikolbászt és a csíkokra vágott szalonnát tesszük a burgonyára. Ezek után jöhet a szintén felkarikázott főtt tojás és újra burgonyaréteg. Praktikus itt is megsózni a burgonyát ízlés szerint. A tetejére tejfölt teszünk és befejezésképp megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tipp: A házikolbászt is előre meg lehet főzni, de akkor már nem lesz olyan az íze a rakott krumplinak. Én az alsó réteg krumplit összetöröm vagy kisebb karikákra vágom, hogy a házikolbász paprikás levét jobban átvegye a krumpli. Tehetünk még bele virslit is, praktikust azt se megfőzni előtte.

Jó étvágya!:)  Antsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése