Gyors vasárnapi ebéd:
Tyúkhúsleves, rántott csirkemell, gomba rizzsel és vegyes savanyúsággal
Tyúkhúsleves:
Hozzávalók:
csibeaprólék
csibemellfilé csontja
víz
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 nagy fej hagyma
1 db paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyemlevél
delikát
só
bors
maggi leveskocka
cérnametélt
Elkészítés:
Vízbe forraljuk fel a csibeaprólékokat és csontokat, majd főzzük és a forrástól számított 1 óra múlva tegyük bele a zöldségeket és a fűszereket a levesbe. A levest kb. 3 óráig főzzük. A levestésztát külön főzzük ki és csak tálalás előtt szűrjük rá a tyúkhúslevest.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
30 dkg gomba
liszt
zsemlemorzsa
2 tojás
tej
só
étolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket először a lisztbe, tojásba majd a zsemlemorzsába forgassuk bele. Ugyanezt a technikát alkalmazzuk a gombánál is de ott érdemes duplán forgatni.
Tipp: A tojáshoz és a sóhoz a tej nem muszáj, de sokkal finomabb és puhább lesz a prézlink.
Rizs:
Hozzávalók:
2 pohár rizs
3 pohár víz
delikát
só
petrezselyemlevél
olaj
Elkészítés:
A riszt olajon pirítsuk át, majd később adjuk hozzá a 3 pohár vizet. A víz mennyisége mindig a másfélszerese kell hogy legyen a pohár rizs számának. Most ízesítsük sóval, delikáttal és apróra vágott petrezselyemlevéllel. A rizst érdemes a forrásig nagy lángon főzni, majd később takarékon hogy az kellőképpen kidagadhasson és kiszáradhasson.
Tipp: Javaslom még hogy nyugodtan tehetünk a rizshez egy fej hagymát egy egy kellemes ízt ad neki.
Javaslatok: A vegyes savanyúság vagy más néven csalamádét az időhiány szempontjából érdemes boltban megvásárolni nagyon finomakat lehet kapni mostanság. A tyúkhúsleveshez a tálaláskor ilyenkor tavasszal kiváló és pikáns ízt ad ha metélőhagymát vágunk bele. A csirkemellet és a gombát és szeretem tovább sütni hogy ropogós legyen a prézlink. A rizs nálam akkor a legjobb ha nem szárítjuk ki nagyon.
Jó étvágyat és kellemes vasárnapi időtöltést, pihenést! Antsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése